Top five regrets

Voorbeeld van positieve focus

Voorbeeld van de wijze waarop je je focus positief kunt formuleren.


Net na het publiceren van mijn vorige blog over volhoud technieken voor je marketing, liep ik een mooie oefening tegen lijf  in het positief formuleren van je focus. Ben Tiggelaar refereerde in zijn presentatie voor Serve Kenya aan de dingen waar mensen spijt van hebben, als ze aan het einde van hun leven staan. Hij schreef daar ook een blog over voor NRC Handelsblad, en je kunt het lezen op zijn site: http://bentiggelaar.nl/blogs/336/Vijf-dingen-waar-we-spijt-van-hebben-aan-het-eind-van-ons-leven. Ben ontleent deze top vijf aan het boek The top five regrets of the dying door Bronnie Ware, een Australische verpleegster die in de palliatieve zorg werkte. 

The top five regrets of the dying  Top five regrets of the dying

De vijf genoemde dingen waar mensen spijt van hebben, lijken me zaken die we allemaal graag willen voorkomen. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf. Maar voordat je het weet, zit je weer in 'de waan van de dag' en is het voornemen weer uit beeld verdwenen. 

Daarom heb ik een versie gemaakt die als positieve affirmatie kan dienen. Om boven je bed te hangen, of ergens anders waar je het vaak tegenkomt. Het is preceies dezelfde inhoud, maar dan zonder woorden als 'niet' en 'geen' en zonder aandacht te geven aan het ongewenste. 

Ik heb de moed om trouw te blijven aan mijzelf

Ik mag afwijken van wat anderen van mij verwachten

Ik mag minder tijd aan mijn werk besteden

Ik spreek mijn gevoelens uit

Ik besteed bewust aandacht aan het onderhouden van mijn vriendschappen

Ik sta mezelf toe om gelukkig te zijn

Bij 'Ik mag minder tijd aan mijn werk besteden' ben ik er nog niet helemaal uit. Het is nog niet helemaal volgens de regels van de kunst. 'Ik mag meer vrije tijd nemen' zou beter zijn. Of 'Ik houd werk en vrije tijd in een gezonde balans'. Hoe zou jij het voor jezelf formuleren?

Positieve affirmatie

 

 

 

Leuk artikel?

Vind je dit artikel interessant? Deel m dan op je eigen social media kanalen.


Zoek op trefwoorden

 • Marketing (52)
 • Authenticiteit (28)
 • Social media (23)
 • Bloggen (13)
 • Stralend Werven (12)
 • Ondernemerschap (12)
 • Site (11)
 • Doelgroep (10)
 • Schrijven (5)
 • Nieuwsbrieven (5)

 • Archief


  Nieuwsbrief

  Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...