blog van Loes

Ben je de optie “Facebook gebruiken als” kwijt?

Ben je de optie “Facebook gebruiken als” kwijt”? Dat ligt niet aan jou! In deze blog leg ik uit hoe je toch de dingen kunt blijven doen die je deed, zoals andere pagina's liken (volgen) als pagina.


Enkele maanden geleden werd ik gebeld door een klant, die de optie  “Facebook gebruiken als” opeens kwijt was en hierdoor niet meer begreep hoe ze haar vaste routines uit kon voeren. Sinds kort is de optie ook bij mijzelf verdwenen. Grote kans dat het bij jou ook het geval is. 

Door deze wijziging kun je Facebook niet meer gebruiken zoals je gewend was, en dat is vervelend. Maar volgens mij kun je toch nog alles doen wat je zou willen, al is het soms wel even zoeken naar de juiste, nieuwe manier.

Voortaan blijf je bij Facebook altijd ‘jezelf’ 

Je ziet dus bovenin de blauwe balk altijd je eigen naam staan, die bij je persoonlijke profiel hoort.  

Je kunt op verschillende manieren je bedrijfspagina bezoeken

Bijvoorbeeld via je lijstje favorieten. Of via het uitklapmenu helemaal rechts in de blauwe balk (driehoekje), waar nu staat “Jouw pagina’s:“. Of desnoods door via het zoekscherm de naam van je bedrijfspagina in het voeren.

Hoe wijzig je je rol?

Als je een update op je pagina wilt plaatsen, staat je rol (in het invulscherm voor je status update) automatisch op die van de betreffende pagina. Maar die kun je desgewenst wijzigen in jezelf (je privé profiel) of in een van je andere pagina’s.  

Rol kiezen voor je Facebook update

 

Hoe like je als pagina een andere pagina?

Als je een andere pagina wilt liken als pagina, klik dan niet op ‘vind ik leuk’ in de coverfoto, maar op de drie stippen helemaal rechts in de coverfoto. Daar kies je voor “Als je pagina leuk vinden” en als je meerdere pagina’s hebt kun je vervolgens selecteren welke het moet zijn.

Facebook pagina liken als pagina

Waar vind je de tijdlijn van de pagina's die je volgt?

Als je de tijdlijn wilt bekijken van de pagina’s die je als pagina volgt (hebt geliked), kun je aan de linkerzijde op je pagina gebruik maken van de optie “Paginaoverzicht weergeven (Berichten van andere pagina’s weergeven)”.

Berichten van andere Facebook pagina's weergeven

Ben je nog iets anders kwijt door deze wijzigingen?

Laat het me weten, dan zoek ik met je mee.

Hartelijke groet uit Gouda,
Loes Vork, Vork Communicatie

P.S.: De eerste keer dat je met de gewijzigde Facebook te maken kreeg, kreeg je extra uitleg. Ik was snel genoeg om hiervan een schermafdruk te maken, maar niet snel genoeg om op Meer Informatie te klikken. En daarna werd dit blauwe schermpje helaas niet meer aan mij vertoond…

Gebruik Facebook als pagina 

 

Vond je dit artikel nuttig? Zou je het willen delen? Dank je wel! Ik vind het extra fijn als je dat op LinkedIn wilt doen:

Leuk artikel?

Vind je dit artikel interessant? Deel m dan op je eigen social media kanalen.


Zoek op trefwoorden

 • Marketing (52)
 • Authenticiteit (28)
 • Social media (23)
 • Bloggen (13)
 • Stralend Werven (12)
 • Ondernemerschap (12)
 • Site (11)
 • Doelgroep (10)
 • Schrijven (5)
 • Nieuwsbrieven (5)

 • Archief


  Nieuwsbrief

  Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...