Blog van Loes

Je moet iets met social media *zucht*

Een deel van mijn werk bestaat uit het geven van social media training, dus je verwacht misschien dat ik je ga vertellen dat je social media moet inzetten als je je bedrijf wilt promoten. Maar dat doe ik niet. ----- O ja, natuurlijk, het kán best. Goed gebruik van social media kan je verkoopproces een stuk gemakkelijker maken. Maar het is niet voor iedereen de beste weg.


 

Ze zitten allemaal op Facebook...

Stel je voor dat uit marketing onderzoek blijkt dat jouw doelgroep massaal gebruik maakt van Facebook. Maar jij hebt om een of andere reden een hekel aan Facebook. Wat denk je dat er gebeurt, als je je dan toch met hangen en wurgen op Facebook begeeft? Je ergert je rot, je hebt moeite om enthousiaste berichten te maken, en het lukt je niet om consequent aan je Facebook marketing te werken. Je zou liever wat anders doen.

De omgeving die je past

Doelgroeponderzoek is noodzakelijk, maar de uitkomsten zijn niet alles bepalend. Als zelfstandige professional hoef je niet op de plek te zijn waar je doelgroep massaal aanwezig is, omdat je geen massa klanten kúnt hebben. Je kunt ook op een andere plek goede marketing inzetten, waar de getallen misschien kleiner zijn, maar waar de omgeving je beter past. Dan huur je bijvoorbeeld een kraam op een festival waar je doelgroep graag komt, en jij ook. Waar je in je element bent omdat je van nature gemakkelijk praatjes aanknoopt met voorbijgangers.

Van 'wat moet je ermee' naar 'wat kun je ermee'

Als je toch het gevoel hebt dat je ‘iets’ moet met social media, maar je weet niet wat de mogelijkheden zijn, dan  is de workshop Social media, wat kun je ermee een goed startpunt. Die kun je individueel bij me volgen, of met een groep.

Deze workshop is bovendien onderdeel van de praktische marketingdag Stralend Werven op donderdag 29 september 2016 in Gouda. Daar geef ik je inzicht in hoe marketing werkt, maar ook in wat het beste past bij wat je doet, wie je klanten zijn en wie je bent. Speciaal voor zelfstandige professionals. Je kunt je nu aanmelden!

En als je verder wilt, dan kan ik je helpen met training op het gebied van LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hootsuite en MailChimp. Je vindt de omschrijvingen ook op mijn site, onder het kopje Social media training.

Veertje

Leuk artikel?

Vind je dit artikel interessant? Deel m dan op je eigen social media kanalen.


Zoek op trefwoorden

 • Marketing (52)
 • Authenticiteit (28)
 • Social media (23)
 • Bloggen (13)
 • Stralend Werven (12)
 • Ondernemerschap (12)
 • Site (11)
 • Doelgroep (10)
 • Schrijven (5)
 • Nieuwsbrieven (5)

 • Archief


  Nieuwsbrief

  Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...