Vork Communicatie blog

Meer lezen?

Veel plezier met mijn berichten over marketing, communicatie, ondernemerschap, kauwtjes, klanten werven, creativiteit en social media.

Het warm houden van je contacten: over geven en ontvangen

Deze week hield ik een mini-onderzoek onder 12 Goudse ondernemers over het effect van het ontvangen van een cadeautje, en over de dingen die ze zelf graag zouden ontvangen. Zo kwamen we op verschillende methoden om je zakelijke netwerk warm te houden, en op de aspecten die daarbij een rol spelen.

Hoe kom je aan goede afbeeldingen voor je marketing

Afbeeldingen vervullen een belangrijke rol in de communicatie. Hoe kom je aan geschikte, rechtenvrije afbeeldingen?

Als je klant geen behoefte heeft aan wat jij biedt

Het is goed om te weten wat voor werk je het liefste wilt doen, maar als niemand daarop zit te wachten dan is er dus geen markt voor en heeft je bedrijf geen bestaansrecht. Toch is het vaak wel degelijk mogelijk om aansluiting te vinden bij urgente klantbehoeften en -problemen, zodat jij kunt doen wat je wilt doen.

Hoe lang moet een blog zijn?

Je bent niet de eerste die deze vraag aan mij stelt. Maar van wie wil je antwoord krijgen? Want mij maakt het niet uit. Wil je antwoord van je lezers of van de zoekmachines? En wat vind je er zelf eigenlijk van?

Hoe houd je je marketing motivatie levend

Hoe blijf je gemotiveerd om te bloggen, om nieuwsbrieven te maken, om steeds maar weer jezelf te laten zien? De vraag werd aan mij gesteld, en ik stel hem weer aan jou.

Net zo lief geen nieuwsbrief?

Ik ontmoet veel ondernemers die een hekel hebben aan nieuwsbrieven en ze dan ook liever niet sturen. Ze hebben het gevoel dat ze hun klanten ermee lastig vallen, omdat die klanten waarschijnlijk al veel te veel nutteloze mailtjes krijgen.

Ondernemen en communiceren vanuit je hart, zonder je klant te vergeten

Met 4 praktische tips waarmee je je tekst naar je klant brengt. *** Ik gaf een klant adviezen voor een tekst op haar site, omdat die te veel vanuit haarzelf was geschreven en onvoldoende de lezer aansprak. Mijn advies bracht haar in verwarring, want het is voor haar belangrijk om vanuit haar hart te ondernemen. De teksten die ze schrijf komen uit haarzelf en voelen heel eigen. Daarbij speelt intuïtie een belangrijke rol.

Verbinding + inspiratie + Gouda = mijn favoriete recept

Deze blog schreef ik naar aanleiding van TEDxGouda, dat plaatsvond op 1 september 2018. Ik vertel hoe ik als inwoner van Gouda zelf meemaakte hoe het is om geen verbinding te hebben met mijn omgeving. En hoe het daarna was, toen dat veranderde.

Vaktermen: makkelijk schrijven is moeilijk

Deskundigen gebruiken vaak vaktermen omdat dat professioneel over komt, om indruk te maken, en soms ook een beetje om de lezer of luisteraar het gevoel te geven dat die er niks van snapt en er dus maar beter niet zelf aan kan beginnen. Maar vaktermen scheppen ook een afstand. En als de lezer of de luisteraar het niet begrijpt, dan haakt hij af.

Authentiek is fake geworden

Marketing is mijn dagelijks werk, maar ik kan er soms zo’n hekel aan hebben. Kromme tenen als ik collega’s hoor over de ‘geheime’ formule die gegarandeerd werkt, en die je bij hen kan kopen of leren. Of van die Amerikaanse methodes met veel geschreeuw en weinig wol, aangezien het in groten getale wordt toegepast door mensen die verzuimen hun eigen bezieling eraan toe te voegen.

Nieuwsbrief

Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...


Zoek op trefwoorden

  • Marketing (52)
  • Authenticiteit (28)
  • Social media (23)
  • Bloggen (13)
  • Stralend Werven (12)
  • Ondernemerschap (12)
  • Site (11)
  • Doelgroep (10)
  • Schrijven (5)
  • Nieuwsbrieven (5)

  • Archief