Mijn rode draad Vork Communicatie

Mijn rode draad: verbinding & durven

Ik ben zelf natuurlijk ook zo’n mens die van alles doet (zie vorige blog). En ik kom voortdurend mensen en ondernemers tegen die dat ook hebben. En die dan ook nog eens onuitstaanbaar goed zijn in die verschillende dingen. Niet dat ik mezelf zo goed vind, maar van een ander wil ik dat wel zien.


Verbinding en durvenIk houd van taal, van boeken, van schrijven, van tekenen, van journalen, van communicatie, van dingen organiseren, van dingen maken, van vormgeving, van voor groepen staan, van alleen zijn, van nieuwe dingen leren, van nadenken over de dingen achter de dingen en nog van veel meer.

Toen ik voor mezelf begon met Vork Communicatie was daar mijn eigen beperkende gedachte dat een ‘knutselmuts’ vast geen ‘communicatiestrateeg’ zou kunnen zijn. Dus ik probeerde de twee werelden gescheiden te houden. Ik organiseerde sketchcrawls en gaf workshops boekselen en stempels maken zonder te vertellen over mijn werk. Ik deelde tijdens netwerkbijeenkomsten mijn zakelijke visitekaartjes uit zonder te vertellen dat ik mijn logo zelf heb getekend.

Toch kreeg ik klanten voor mijn bedrijf die me eerst op creatief gebied hadden ontmoet. En die me soms verbaasd kwamen vertellen dat ze niet meteen in de gaten hadden dat ik ‘dezelfde’ Loes was. Daarnaast bleken mijn zakelijke klanten nieuwsgierig naar mijn creativiteit.

Tegelijkertijd merkte ik dat mijn werk voor Vork Communicatie slechter ging in periodes dat ik geen tijd besteedde aan mijn persoonlijke creativiteit. Ik kan mijn klanten beter helpen met goede ideeën en beter naar ze luisteren als ik mijzelf en mijn creativiteit beter verzorg. Het bleken helemaal geen aparte werelden, ze zijn zelfs muurvast met elkaar verbonden.

En dat is precies mijn 'rode draad': verbinding!

gans tekeningAls ik een creatieve workshop geef vind ik de desbetreffende creatieve technieken leuk, maar nou ook weer niet super bijzonder. Wat ik wel enorm waardeer is wat er aan tafel gebeurt met een groep cursisten: zij gaan open, ze gaan dingen durven en ze vinden elkaar. Ze verbinden zich met zichzelf, met hun creativiteit en met een ander. En dat is precies wat ik ook in mijn communicatie- en marketingwerk zo ontzettend mooi vind: dat je in contact komt met mensen voor wie je iets kunt betekenen. En zij voor jou.

‘Verbinding’ is dus mijn rode draad, samen met ‘durven’. Jezelf durven verbinden, jezelf durven te laten zien, creatief durven te zijn, durven te spelen en fouten te maken. Je talenten durven in te zetten in je eigen bedrijf. Verbinding ervaren met de mensen om je heen.

Het zijn dingen die voor mijzelf zowel belangrijk als moeilijk zijn, en die ik iedere dag oefen. Het is wie ik ben, wat ik ook doe. Ook als ik even niks doe.

Hartelijke groet!
Loes Vork

PS: in  mijn vorige blog 'Klik hier als je toestemming nodig hebt' kun je lezen hoe je toch duidelijk communiceert, als je veel verschillende dingen combineert. 

Leuk artikel?

Vind je dit artikel interessant? Deel m dan op je eigen social media kanalen.


Zoek op trefwoorden

 • Marketing (52)
 • Authenticiteit (28)
 • Social media (23)
 • Bloggen (13)
 • Stralend Werven (12)
 • Ondernemerschap (12)
 • Site (11)
 • Doelgroep (10)
 • Schrijven (5)
 • Nieuwsbrieven (5)

 • Archief


  Nieuwsbrief

  Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...