Hoe onderneem je zo duurzaam mogelijk?

Hoe onderneem je zo duurzaam mogelijk?

Je kunt het over duurzaamheid hebben, of je kunt duurzaamheid DOEN. Op het platform Verschil in Zaken blog ik over de dingen die ik leer, onderweg naar een duurzame bedrijfsvoering.


In mijn eenmansbedrijf neem ik beslissingen die passen bij hoe ik in het leven sta. De waarden volgens welke ik onderneem, zijn dezelfde waarden volgens welke ik leef. Ik ben me niet altijd volledig bewust van die waarden. Maar in het project Bestelbijdeauteur.nl werk ik samen met de oprichter, mijn dochter Nienke Vork, en moet er uiteraard wel overlegd worden. Dan is het niet alleen handig maar simpelweg noodzakelijk om je uitgangspunten expliciet onder woorden te brengen..

We zijn het erover eens dat we zo veel mogelijk willen voldoen aan de SDG’s, op ieder aspect van de bedrijfsvoering.

Maar: hoe doe je dat?

Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Voor grotere bedrijven is er van alles ingericht, maar 'kleintjes' moeten het vooral zelf uitzoeken. Daarom neem ik je in een serie blogs mee in onze zoektocht naar duurzaam ondernemen als startup, ZZP’er of bedrijf in de categorie MKB. Hoe vertaal je MVO, Fairtrade en SDG’s in de praktijk?

Deze blogs worden vanaf januari 2023 gepubliceerd op het platform Verschil in Zaken. Hieronder houd ik een inhoudsopgave bij, met linkjes naar de betreffende site.

Heb je zelf kennis te delen op dit gebied, of heb je vragen? Dan hoor ik graag van je! 

 

Onderweg naar duurzame bedrijfsvoering

Deel 1: Hoe onderneem je zo duurzaam mogelijk?
- Waarom willen we duurzaam ondernemen?
- Heb je wel eens aan een (ex-)bestuurder gevraagd wat de SDG’s (Sustainable Development Goals) nou eigenlijk precies zijn? 

Afleveringen in voorbereiding, o.a:

Word vriendjes met de SDG's
Ook een ZZP'er of starter kan Fairtrade zijn
Zorg ervoor dat je zelf je beslissingen kunt nemen
De bepaling van je prijs & duurzaamheid
De klant van een MVO bedrijf zou geen koning, maar dienaar moeten zijn 

 

Leuk artikel?

Vind je dit artikel interessant? Deel m dan op je eigen social media kanalen.


Zoek op trefwoorden

 • Marketing (52)
 • Authenticiteit (28)
 • Social media (22)
 • Bloggen (13)
 • Ondernemerschap (12)
 • Stralend Werven (12)
 • Site (11)
 • Doelgroep (10)
 • Nieuwsbrieven (5)
 • Schrijven (5)

 • Archief


  Nieuwsbrief

  Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...