Dingen doen

Keuzes maken moet helemaal niet

Waarom ik hier een andere mening over heb dan de meeste marketeers en ondernemerscoaches


Je kunt als mens en als ondernemer veelzijdig zijn en meerdere dingen doen. Ik ben het oneens met de mensen die zeggen dat je keuzes MOET maken. Wat wél helpt is om jezelf goed te kennen, en te weten wat de rode draad is in al je activiteiten. Focus is ook belangrijk, als er iets is dat je echt wil bereiken. En als je communiceert of iets aan je marketing doet, is duidelijkheid heel belangrijk. Vertel één ding tegelijk. Anders blijft de boodschap niet hangen.
 
Mijn dochter Nienke maakte een video waarin dat op een grappige manier naar voren komt. Ik doe 'dingen'... lekker vaag!
 
 
Dingen doen
 
 

Hoe zit dat bij mijzelf?

Hoe combineer ik Vork Communicatie met mijn creatieve workshops, bijvoorbeeld?

 
Via Vork Communicatie geef ik sinds 2010 marketingtraining en communicatieadvies aan mensen die zelf de marketing willen doen. Dat zijn meestal ondernemers zoals dienstverlenende ZZP'ers, die ik op weg help met raad en daad in individuele sessies. Ook begeleid ik enkele zorgorganisaties bij de marketingstrategie en het bewaken van de juiste koers.
 
Behalve de trainingen en het advies, heb ik ook twee online platforms ingericht om specifieke ondernemers te helpen aan een betere online vindbaarheid, zichtbaarheid en daarmee aan een groter bereik. Groenehartcreatief.nl is een online platform voor aanbieders van creatieve workshops. Bestelbijdeauteur.nl is een online platform voor auteurs die hun boeken rechtstreeks aan lezers willen verkopen.
 
Steeds gaat het om: zichtbaarheid. Eerst jezelf zien, jezelf (leren) kennen, je missie, visie en waarden helder hebben, weten dat je iets waardevols te bieden hebt. Daarna kun je jezelf aan de buitenwereld laten zien. Op een manier die bij je past zodat je het consequent blijft doen, in een consequente stijl, namelijk je eigen stijl.
 
Zelfs de dingen die ik doe die op het eerste gezicht 'off topic' lijken passen daar precies bij. Creativiteit, die bij mij o.a. de vorm heeft van boekselen en journalen, helpt om jezelf te leren kennen en waarderen. Het brengt je in verbinding met jezelf. Ook de evenementen die ik organiseer, gaan altijd over verbinding.

Leuk artikel?

Vind je dit artikel interessant? Deel m dan op je eigen social media kanalen.


Zoek op trefwoorden

 • Marketing (52)
 • Authenticiteit (28)
 • Social media (23)
 • Bloggen (13)
 • Stralend Werven (12)
 • Ondernemerschap (12)
 • Site (11)
 • Doelgroep (10)
 • Schrijven (5)
 • Nieuwsbrieven (5)

 • Archief


  Nieuwsbrief

  Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...