Instagram training

Instagram: communiceren met beelden

Instagram is een snel groeiende vorm van social media waarbij de communicatie vooral via aantrekkelijk en eigen beeldmateriaal plaatsvindt. Deze beelden worden geplaatst en bekeken via de smartphone. Vooral jonge mensen maken veelvuldig gebruik van Instagram.

Verenigingen, organisaties en bedrijven kunnen Instagram inzetten om met name met hun jongere doelgroep (tieners, twintigers) verbinding te maken. Instagram leent zich ook erg goed voor bedrijven die producten en/of diensten hebben die visueel sterk in beeld gebracht kunnen worden zoals mode, inrichting, design, voedsel, natuur, kunst en creativiteit. Ook kun je Instagram inzetten om één specifiek onderdeel van het bedrijf te belichten, zoals laten zien hoe het bij jou achter de schermen eraan toe gaat, of de bedrijfscultuur tonen.

Training Instagram individueel en groepenIn de individuele training werken we twee uur aan je Instagram strategie. We maken samen een account aan (als dat nog nodig is) en vullen alle onderdelen optimaal in. We zoeken Instagrammers die je om te beginnen kunt volgen en maken een relevante hashtaglijst. We bepalen het doel van jouw Instagram gebruik, en welke activiteiten daar dan bij passen. Ook kijken we naar de monitoring van het effect van je Instagram strategie.

Het voordeel van een individuele training is dat het precies aansluit bij jouw wensen en vragen. Meestal is twee uur voldoende, maar de tijd kan uiteraard ook worden aangepast aan de behoefte. De training vindt in Gouda plaats, in huiselijke setting, of op afspraak op locatie.

Training aan groepen is ook mogelijk. Dan toon ik de mogelijkheden via een PowerPoint presentatie, en kunnen de deelnemers tegelijkertijd de stappen uitvioeren op hun eigen smartphone. NB: Instagram is wel te bekijken, maar niet te gebruiken via de computer. Een smartphone is dus vereist.

Neem snel contact op met Loes om een datum af te spreken! 

PS: voor de doe-het-zelvers heb ik een online Instagram training gemaakt. Cadeautje!

   

Nieuwsbrief

Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...