Individuele training Pinterest voor ondernemers

Training Pinterest voor Ondernemers

Ik geef training in Facebook, LinkedIn en Twitter omdat deze vormen van social media zeer veel worden gebruikt. Pinterest is een nieuwkomer die nog niet zo veel gebruikers heeft, maar wel erg hard groeit. Bovendien bedient Pinterest de visuele ingang op een manier die echt verschilt van de eerder genoemde platforms. Voor mij een belangrijke reden om aandacht te besteden aan Pinterest!

Ook als je zelf niet actief aan de slag gaat met Pinterest is het erg nuttig om er meer vanaf te weten omdat de bezoekers van jouw site jouw afbeeldingen kunnen 'pinnen' en daarmee een permanente verwijzing naar jouw site delen met anderen. 

Dus stel jezelf op zijn minst de vraag:

Hoe gebruik jij de afbeeldingen op je site?

Tekening kauwtjesToen ik mijn eerste stappen op Pinterest zette, zag ik dat iemand mijn tekening van een kauwtje op haar bord had geplaatst. Ik reageerde verontwaardigd: is dat geen plagiaat?! Totdat ik erachter kwam hoe Pinterest werkt. Mensen met een account kunnen prikborden aanmaken rond bepaalde thema's, en daarop afbeeldingen plaatsen (pinnen) die ze overnemen van andere borden (repinnen), downloaden van hun eigen computer óf die ze op een site hebben gevonden. Op jouw site bijvoorbeeld.

De gepinde afbeelding blijft verbonden met de bron. Mijn gepinde tekening verwijst dus nog steeds naar mijn site waar ik hem op heb geplaatst, en iedereen die erop klikt komt op mijn site terecht. Mijn tekening van het kauwtje verwijst rechtstreeks naar mijn blog over doelgericht Twitteren.

Denk daar maar eens even over na! 

Huiskamertraining

In deze huiskamertraining leer je hoe je een account aanmaakt op Pinterest, hoe je borden aanmaakt en hoe je afbeeldingen op je borden pint. Niet (alleen) omdat dat leuk is, maar vooral omdat dat nuttig is voor de marketing van je bedrijf

Wist je bijvoorbeeld dat bezoekers van webwinkels die via Pinterest komen én langer rondkijken in je winkel én meer kopen?

Je leert in de training óók hoe je met Pinterest-ogen naar je eigen site en blog kijkt en hoe belangrijk het is om ook daar de visuele ingang te bedienen. En dat je je content niet om de haverklap verplaatst!

Ik geef de huiskamertraining bij voorkeur individueel, of op verzoek aan een groep van maximaal vier personen. Er is dus veel persoonlijke aandacht. Je werkt in een informele sfeer en je gaat ook echt praktisch aan de slag met je eigen Pinterest strategie.

Heb je belangstelling? Je kunt me bellen (0182 522 192 of 06 1947 3050) of mailen .