Over Loes Vork

Mijn favoriete dingen beginnen met een C

Wanneer ik op een rijtje zet van welke dingen ik blij word, dan zitten daar verdacht veel woorden bij die met een C beginnen. Communicatie. Creativiteit. Co-creatie, oftewel samenwerken. Contact. En ja, ook chocola (puur met hazelnoot).

Oei, marketing begint niet met een C...

Ik vind marketing inderdaad vaak helemaal niet leuk. Drammerig gedoe om snel producten te slijten om winst te maken, terwijl de wereld en de klanten er niet echt beter van worden… dat haat ik.

Maar er bestaat ook goede marketing. Voor producten en diensten die echt goed zijn, met uitingen die op zichzelf ook waardevol zijn. Marketing die gericht is op het opbouwen van een langdurige, voor beide partijen zinvolle relatie. Die de aarde niet vervuilt, maar de wereld juist wat beter maakt. Het zijn vaak de dienstverleners die dit wat beter begrijpen.

In mijn bedrijf Vork Communicatie help ik mensen die zelf de communicatie of marketing willen doen met advies en training. Wat ik daar leuk aan vind, is dat ondernemers zo lekker concreet en praktisch zijn. Ze gaan het doen, en je ziet resultaat. Ook vind ik het erg interessant om steeds een kijkje in een andere wereld te mogen nemen. Van dementiezorg tot financiële administratie, van duurzame producten tot vastgoedbeheer, van catering tot stottertraining… zo boeiend allemaal!

Het effect van contact en verbinding

Ik voel me heel voldaan wanneer mensen in contact komen met andere mensen, waardoor er dingen gebeuren. Er wordt samengewerkt, er wordt gedeeld, mensen voelen zich gezien en gehoord, mensen herkennen zich in elkaar. Ondernemers vinden klanten en verdienen een inkomen. Klanten vinden een oplossing voor hun probleem of vervulling van een behoefte.

Persoonlijk geniet ik vooral van contact dat een beetje de diepte in kan gaan. Dat is het fijne aan individueel training en advies geven, dan kan dat. Ik sta ook met plezier en best gemakkelijk voor een groep, maar gedoseerd. Als tegenwicht heb ik tijd nodig om echt alleen te zijn, te verwerken en tot rust te komen. Daarbij is creativiteit mijn bondgenoot. Schrijven, journalen, boekselen, tekenen… ik knap er altijd weer van op.

Even wat feiten

Ik ben Loes Vork (1969), ondernemer in Gouda. Getrouwd met Martin, moeder van een zoon en dochter. Na Havo en VWO in Gouda heb ik aan de Universiteit van Utrecht Communicatiekunde gestudeerd. Sinds 2010 ben ik met name in en rond Gouda actief met Vork Communicatie. In 2019 publiceerde ik mijn boek 'Uitgelezen' (over boekselen) en in september 2022 verscheen het boek  Denk je dat je mij kunt helpen? - Hoe het is om in therapie te zijn, door Loes Vork en Adriaan van 't Spijker.

Het doel van mijn werk

Als communicatiedeskundige leer ik bedrijven en zelfstandige dienstverleners heel praktisch om goed te communiceren. Zodat je klanten begrijpen dat ze jou moeten hebben om hun doelen te bereiken. Mijn werk bestaat uit een combinatie van trainen (mensen leren hoe ze goed kunnen communiceren, onder meer via social media), coaching (mensen helpen om voortdurend en consequent te werken aan de communicatie en de marketing) en praktische hulp (uitvoerende werkzaamheden op het gebied van marketing, communicatie en social media).

Ik zet mijn deskundigheid en creativiteit in zodat jij plezier vindt in je (marketing)communicatie. Wanneer je de methoden vindt die echt bij je passen, ben je in staat om consequent aan je acquisitie te werken. Je gaat stralen in je vakmanschap en je krijgt meer klanten.

Tekst: Effectieve Zelfpromotie komt vanuit het hartAandacht

Ik geef strategiesessies, ik verzorg workshops en trainingen op het gebied van social media en marketing en ik ben communicatie coördinator voor een zorginstelling. Overal is mijn aanpak nuchter, praktisch, vrolijk en vol aandacht

Mijn ervaring

Ik studeerde dus Communicatiekunde aan de Universiteit van Utrecht, specialisatie Voorlichting en PR. Aangezien dat destijds een richting was binnen de studie Nederlandse Taal- en Letterkunde, ben ik ook neerlandica. Ik heb ruime werkervaring als journalist, PR-manager, trainer en HBO-docent bedrijfscommunicatie. Op mijn LinkedIn profiel vind je het volledige overzicht.

Elkaar leren kennen

Als je overweegt om mijn hulp in te roepen, wil je me waarschijnlijk eerst beter leren kennen. Het gaat immers niet alleen om kennis en ervaring, maar ook om wie ik persoonlijk ben. Hoe kom je daarachter?

  • Je kunt natuurlijk 'undercover' een van mijn creatieve activiteiten bijwonen;
  • Mijn blogs geven vaak ook een persoonlijk inkijkje. Zo beschrijft mijn verhaal over de komst van de kauwtjes hoe ik aan mijn logo ben gekomen;
  • Bezoek een van mijn gratis social media werkochtend voor ondernemers (iedere maand, online of in Gouda). Je bent van harte welkom! 
  • In mijn agenda vind je behalve mijn trainingen ook de netwerkbijeenkomsten die ik bijwoon en/of organiseer.
  • Of bel me om kennis te maken en te ontdekken of mijn aanbod geschikt is voor jou en je bedrijf. En of ik wel geschikt ben voor jou ;-) 

Samenwerkingspartners VORK CC

Onder de naam VORK CC werk ik structureel samen met andere communicatiedeskundigen en -handigerds. Zo kan ik continuïteit en expertise bieden aan mijn klanten. Op de pagina van VORK CC vind je een overzicht van de mensen met wie ik intensief en met veel plezier samenwerk.

Ondernemersnetwerken

Als ondernemer ben ik lid van verschillende netwerken, zoals BNI De Gouwe (iedere dinsdagochtend). Ook draagt mijn bedrijf  het keurmerk 'Fairtrade'. Voor meer informatie over de netwerken waar ik deel van uitmaak kijk je op mijn pagina met Netwerken waarvan ik deel uitmaak

Hartelijke groet uit Gouda!