Structuur voor je communicatie

M

T   06 19473050

Lastig, die marketing?

Als je een eigen bedrijf hebt, moet of wil je de marketing zelf doen. Maar veel ondernemers zitten er enorm mee in hun maag.

Geldt dat ook voor jou?

 • Je vindt het misschien niet plezierig om ‘te leuren met jezelf’
 • Je vraagt je af hoe je de juiste keuzes maakt voor bijvoorbeeld doelgroep en middelen
 • Je hebt wel een plan maar voert het niet consequent uit
 • Je acties hebben geen effect
 • Je hebt moeite met de techniek van de programma’s
 • Je vraagt je af waarover je het moet hebben in je blogs, nieuwsbrieven of social media berichten
 • Hoe pak je het logisch en effectief aan, op een manier die bij je past?

 

We doen het samen & met plezier

De Marketing Strategiesessies van Vork Communicatie zijn een combinatie van training, advies en praktische ondersteuning. We gaan samen doeltreffend, handig en met veel plezier aan de slag met je marketing. Dat kan 1 op 1 of met een klein groepje van jouw bedrijf of organisatie.

 • We maken samen een strategie: hoe ga je je doel en doelgroep bereiken;
 • Ik train je in het gebruik van de middelen, zowel online (bv. hoe maak je nieuwsbrieven met MailChimp of hoe maak je een content plan) als offline (bv. hoe schrijf je een persbericht, hoe maak je een pitch of wat zet je in je folder);
 • We richten de online middelen terplekke optimaal in;
 • Ik ondersteun je praktisch bij de uitvoering, zoals het schrijven en plaatsen / plannen van blogs en social media berichten.

 

Precies de hulp die je nodig hebt

Een afspraak duurt doorgaans twee uur en sluit altijd aan bij jouw vragen en mogelijkhieden.

Je kunt 1 sessie afnemen, of meerdere. Sommige ondernemers hebben na een aantal afspaken alles geleerd om zelfstandig verder te kunnen. Met andere ondernemers werk ik vast samen, bijvoorbeeld eens per maand of kwartaal, zodat ze altijd aan hun marketing blijven werken en er tussendoor toch zo min mogelijk mee bezig hoeven te zijn.

Voor veel dingen heb ik ook handleidingen op papier. En tussendoor mag je me natuurlijk vragen stellen. De kleine vragen beantwoord ik meteen, de grote doen we dan in een volgende afspraak. De afspraken kunnen eventueel ook ‘s avonds plaatsvinden. Sessies met meerdere personen van één bedrijf zijn ook mogelijk.

Heb je belangstelling? Dan nodig ik je van harte uit voor een kennismakingsgesprek!
Je kunt me bellen of mailen of lees hieronder nog even verder voor meer informatie.

Samen aan het werk in de marketing strategiesessies

 

Lekker praktisch

Meestal zitten we samen achter de computer om alle dingen die we voor je marketing bedenken meteen vorm te geven. Hands-on. Zodra je weet wie en wat je wilt bereiken, en welke dingen belangrijk zijn in jouw werk (je waarden) kunnen we je strategie maken. We kiezen de middelen die het beste geschikt zijn omdat ze bij jou passen en bij je doelgroep. Ik leer je hoe je die middelen gebruikt. Vaak heb ik daar ook een handleiding bij. Of ik maak een stap-voor-stap instructie voor acties die je niet zo vaak doet en daardoor weer zou vergeten. Sommige dingen doen we meteen. En je krijgt 'huiswerk' voor de komende periode.

De sessie duurt twee uur omdat dat voldoende is om de benodigde acties voor de komende tijd uit te werken. Bovendien neem je na twee uur geen nieuwe informatie meer op. 

 

Begrijpelijk en toegankelijk

Ik sta erom bekend dat ik de dingen heel begrijpelijk uit kan leggen. Van mij hoor je geen indrukwekkende vaktermen. We gaan gewoon stap voor stap werken aan jouw vindbaarheid en zichtbaarheid.

Marketing is helemaal niet zo ingewikkeld. Met gezond verstand en doorhoudingsvermogen kom je heel erg ver. En als jouw product of dienst ingewikkeld is, of 'vaag', dan help ik je om dat voor je (nieuwe) klanten glashelder te krijgen. Zodat zij het ook begrijpen en contact met je opnemen.

 

Voor meer zichtbaarheid en soepele verkoop

Dit is het resultaat van de strategiesessies: je leert stap voor stap alles wat je nodig hebt voor je communicatie en marketing. Je voert het ook meteen uit, zodat je al snel merkt wat het effect is op de zichtbaarheid van je bedrijf en de manier waarop je verkoop (acquisitie) loopt. De werkzaamheden voor je marketing worden een vast onderdeel van je werk.

En je gaat het zelfs leuk vinden. Zodra je marketing effect heeft, kom je namelijk in gesprek met de mensen voor wie jij het liefste werkt. En dat zijn leuke mensen, met vragen over dingen waarvan jij nou net verstand hebt. Dan wordt marketing leuk.

 

Van afspraak naar afspraak

We maken na iedere strategiesessie een afspraak voor de volgende, als je dat wilt. In de startfase is de optimale periode tussen twee afspraken niet minder dan twee weken (je hebt verwerktijd nodig), en niet meer dan zes weken (anders verlies je de vaart). Met de meeste ondernemers heb ik een maandelijkse afspraak. Als alles eenmaal loopt kunnen we eens per kwartaal afspreken om je strategie bij te houden. Je betaalt per keer, je zit nergens aan vast.

 

Het aantal strategiesessies dat jij nodig hebt

Hoe veel afspraken heb je nodig? Dat verschilt per persoon.

 • Sommige ondernemers hebben na pakweg  zes sessies alles geleerd wat zij wilden leren, en kunnen het verder zelf. Je kunt altijd opnieuw een afspraak plannen als je weer nieuwe vragen of uitdagingen hebt, of om te evalueren en de plannen voor de komende periode te maken.

 • Andere ondernemers willen met vaste regelmaat een strategiesessie doen omdat zij van zichzelf weten dat ze de marketing anders toch weer laten zitten. 

 • Soms is 1 afspraak voldoende, bijvoorbeeld om samen een plan te maken voor een evenement of een nieuw product. Of om samen naar één middel te kijken, zoals je LinkedIn profiel. 

 

De inhoud is maatwerk

Waar gaan de strategiesessies precies over?

Dat is geheel afhankelijk van je bedrijf, het doel waaraan je wilt werken en de kennis en vaardigheden die je zelf al hebt.

In de onderstaande lijst vind je voorbeelden van dingen waarbij ik je kan helpen. Om je een idee te geven.

 • Hoe werkt online marketing en social media;
 • Opbouw van de sales funnel: van vrijblijvend kennismaken tot en met verkoop van je VIP aanbod;
 • Welke kenmerken heeft een goede, vindbare site. Organische SEO;
 • Bloggen: waarom en waarover, blogplan;
 • Nieuwsbrieven: waarom en waarover. Nieuwsbrieven maken met MailChimp. Opbouw van je maillijst;
 • Training in  Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Instagram, YouTube, Google+, Hootsuite;
 • Het schrijven van effectieve social media berichten;
 • Creatief schrijven (bv voor blogs of aantrekkelijke aankondigingen van activiteiten);
 • Free publicity en het schrijven van persberichten;
 • Effectieve deelname aan markten en evenementen;
 • Update kalender en Content plan voor de online marketing;
 • Zakelijk netwerken, online en offline;
 • Elevator pitch (straalverhaal!). 

 

Gespecialiseerd in 'gratis'

Wat ook goed is om te weten: ik ben gespecialiseerd in de gratis middelen voor je online marketing. Dit houdt in dat ik je doorverwijs naar een specialist als je bijvoorbeeld via Google of Facebook wilt adverteren. Uit ervaring weet ik dat veel bedrijven die willen advertreren, hun basis nog niet goed op orde hebben. En dan is adverteren duur, ook al waren de kosten maar een paar tientjes. Ik richt me op de basis, die je zelf neer kunt zetten.

 

Eerst kennismaken

Heb je belangstelling voor de strategiesessies? We beginnen met een vrijblijvende kennismaking om erachter te komen of ik je daadwerkelijk kan helpen én of het klikt. Want ook voor mij geldt: ik werk het beste voor de leukste klanten. 

Neem snel contact met me op voor een vrijblijvende afspraak!

 

Kijk uit, er gaat wat gebeuren: je wordt zichtbaar en vindbaar

Communicatiedeskundige Loes Vork

Strategiesessies 
Individuele sessies waarin je stap voor stap je (online) marketingstrategie vorm geeft en uitvoert.

Stralend Werven 
Praktische marketingdag voor zelfstandige dienstverleners.
(Ook: Stralend Werven voor haptotherapeuten.)

Maatwerk Marketing 
Uitgebreid Marketingprogramma voor zelfstandige dienstverleners.

Social media training 
Individuele training: sluit precies aan bij jouw niveau en concrete situatie.

Social media werkochtenden 
Netwerken en werken aan je online marketing in de Chocoladefabriek.

Social media, wat kun je ermee 
Presentatie voor groepen.

***********

Nieuwsbrief

Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...

Aanmelden nieuwsbrief