blog over angst en marketing ZZP

De angst dat ze niet op jou zitten te wachten

Durf je amper een nieuwsbrief te verzenden of een social media bericht te plaatsen, omdat je bang bent dat niemand op jou zit te wachten? Je vergist je, er zijn mensen die echt graag iets van jou willen horen. Permissiemarketing.


Permissiemarketing

Permissiemarketing houdt in dat je doelgroep aan jou toestemming heeft gegeven om hen te benaderen met je uitingen. Een goed voorbeeld daarvan is je eigen nieuwsbrief, die je vanwege de AVG alleen mag verzenden aan mensen die daarvoor toestemming hebben gegeven. 

Zeer bescheiden ondernemers vergeten dit nog wel eens, en durven amper iets te presenteren in hun eigen nieuwsbrief. Ze willen hun lezers niet lastig vallen. Maar houd in de gaten dat je lezers een behoefte hebben waar jij iets mee kunt. Ze hebben een wens of een probleem en hoe jammer zou het zijn als jij de kans om daarin iets te betekenen aan je voorbij laat gaan. Jammer voor jou, maar vooral jammer voor je potentiële klant.

PermissiemarketingHet zou een gemiste kans zijn

Maar ook op social media hoef je jezelf niet tegen te houden uit angst dat men niet op jou zit te wachten. Er bestaan heel veel mensen die inderdaad niet op jou zitten te wachten, maar die volgen jou helemaal niet. Of misschien wel, uit beleefdheid, maar dan reageren ze nooit op jouw berichten en doen de algoritmen van de sociale media vanzelf hun werk: ze krijgen automatisch steeds minder van jou te zien. Probleem opgelost. En anders ontvolgen ze je gewoon. Je hoeft er niet van wakker te liggen.

Op jouw plekken mag je dus doen wat je wilt! Presenteer je aanbod, laat zien wat je doet en wat dat oplevert. Op een manier die jij zelf ook prettig zou vinden om te ontvangen. Ik ben een fan van marketing die op zichzelf al een ervaring biedt van de kwaliteit die jij levert.

Als je nog wat extra motivatie voor je marketiing kunt gebruiken, lees dan ook deze blog:
https://vorkcommunicatie.nl/blog/2018/10/03/hoe-houd-je-je-marketing-motivatie-levend/

Leuk artikel?

Vind je dit artikel interessant? Deel m dan op je eigen social media kanalen.


Zoek op trefwoorden

 • Marketing (52)
 • Authenticiteit (28)
 • Social media (23)
 • Bloggen (13)
 • Stralend Werven (12)
 • Ondernemerschap (12)
 • Site (11)
 • Doelgroep (10)
 • Schrijven (5)
 • Nieuwsbrieven (5)

 • Archief


  Nieuwsbrief

  Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...